Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- قطعا تا به امروز و پس از زلزله هایی که اخیرا در شهرهای ایران نظیر کرمانشاه و حتی تهران و کرج اتفاق افتاد، برای شما نیز این سوال پیش آمده است که چرا این زمین لرزه ها در شب اتفاق می افتند؟!

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، قطعا تا به امروز و پس از زلزله هایی که اخیرا در شهرهای ایران نظیر کرمانشاه و حتی تهران و کرج اتفاق افتاد، برای شما نیز این سوال پیش آمده است که چرا این زمین لرزه ها در شب اتفاق می افتند؟! چرا روزها کسی احساس زمین لرزه نمی کند؟!.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از افراد نیز تاکنون به این باور رسیده اند که زلزله های بسیار شدید نیز قطعا شب ها رخ می دهند و نمونه ی آن زلزله ی بم در سال 1382 بود.

اکنون قصد داریم در این بخش اطلاعاتی در این خصوص را برای شما شرح دهیم و دلایلی علمی را بیان کنیم.

ارتباط میان وقوع زمین لرزه و زمان وقوع

چرا زلزله شب اتفاق می افتد : اگر برای بررسی زمین لزره ها نگاهی به علم زمین شناسی بیندازیم خواهیم دید که زلزله تابعی از نسبت گرانشی میزان انرژی ذخیره شده در سطح گسل یک منطقه به میزان مقاومت آن صفحه می باشد. زمان وقوع زلزله زمانی تغییر می نماید که در فشار وارده بر میدان تنش یا میزان مقاومت سطح گسل تغییر یابد. پدیده های مختلفی نیز می تواند در زمان اتفاق افتادن زلزله موثر باشد که متعدد می باشند.

از جمله پدیده های متعدد می توان به وقوع زلزله های دیگر در صفحات مشترک زمینی، حرکت توده های مایع ماگمایی در اعماق زمین، نیروی گرانش میان ماه و خورشید و یا حتی میان سیارات با هم و … اشاره کرد. بسیاری از زلزله شناسان دلیل به وقوع پیوستن زلزله های ایران در شب را اثر جاذبه ی گرانشی در میان ماه و خورشید اعلام می دارند و از گذشته تاکنون نیز بسیاری از محققین و دانشمندان علوم زمین شناسی و توپوگرافی پروژه های بسیاری را برای بررسی آن در دست اقدام داشته اند.

اثر کششی ماه و خورشید به منظور تحریک زمین لرزه های دستگاهی ایران و حتی تمام مناطق زلزله خیز جهان در بازه ی سال های ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۷ مورد بررسی قرار گرفته و در آخر بعد از گذشت مراحل مختلف و انجام آزمایشات متعدد به نتایج جذابی دست یافتند. نتایج بدست آمده از این بررسی ها را در کنار هم قرار داده و به این نتیجه رسیدند که زمان وقوع زلزله ها در ایران به هیچ وجه اتفاقی نبوده و دلیلی کاملا علمی دارند و تابعی از فشار گرانشی میان ماه و خورشید می باشد.

اگر کمی بخواهیم به مطالعات گذشته باز گردیم خواهیم دید که اکثر زلزله ها در فصل بهار اتفاق می افتادند و برخی از زلزله ها نیز در زمان انقلاب زمستانی رخ می دادند و دلیل آن نیز این بود که در این زمان ها میزان جاذبه ی میان ماه و زمین و خورشید نسبت به یکدیگر زیاد می باشد و به همین خاطر نیز تعداد زلزله هایی که رخ می دادند بالا بوده است و اکنون نیز دلیل بسیاری از زمین لرزه های ایران که در شب رخ می دهند همین امر می باشند و اصلا به صورت اتفاقی نمی باشد.

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۸۰۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالوس دوبار لرزید

در هفته گذشته چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگی ۳ در عمق ۹ کیلومتری با زمین‌لرزه دیگری به بزرگی ۳.۷ لرزید.

به گزارش ایسنا، به گفته دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گسل اصلی مرز شمالی استان مازندران شامل گسل‌های «مازندران»، «کاسپین» و «خزر» یک گسل راندگی پنهان است که لغزش عمودی دو میلی‌متر در سال و متوسط افقی ۳ میلی‌متر در سال را نشان می‌دهد. در جنوب البرز، امتداد گسل‌های «آستانه»، «فیروزکوه»، «مشا» و «طالقان» و از شرق به غرب از میزان لغزش ۵ تا ۲ میلی‌متر در سال تخمین زده شده است.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های زیر می‌شود:

گسل شمال البرز

گسل کاسپین (مازندران)

گسل لاریجان

گسل لار

گسل مشا

گسل کندوان

گسل بلده

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله به بزرگای ۲.۷ و زلزله‌های ۲.۸، ۲.۹ و ۴.۲ به ثبت رسید و کیانشهر استان کرمان با زلزله ۳.۹ و کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ لرزیدند.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری کنگ، ۳۳ کیلومتری بندر لنگه و ۴۷ کیلومتر جزیره تنب بزرگ این استان بوده است.

خوی استان آذربایجان غربی بعد از یک زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۰ کیلومتری خوی و ۳۱ کیلومتری ایواوغلی استان آذربایجان غربی و ۳۵ کیلومتری تسوج استان آذربایجان شرقی بوده است.

در مرزن آباد استان مازندران زلزله ۲.۷ رخ داد در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید

معمولان استان لرستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری معمولان، ۲۲ کیلومتری ویسیان و ۲۴ کیلومتری خرم آباد این استان گزارش شد.

در اینچه برون استان گلستان زلزله ۲.۹ رخ داد

بهاباد استان یزد زمینلره‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۱ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۰ کیلومتری بهاباد و ۴۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری فین، ۴۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۴ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۳۳ کیلومتری چلگرد این استان، ۳۸ کیلومتری قلعه خواجه و ۶۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

در شوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید

چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری، زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رخداد‌های لرزه‌ای در ۶ کیلومتری چالوس، ۱۱ کیلومتری نوشهر و ۱۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

در گتوند استان خوزستان زلزله ۲.۵ رخ داد

در کیانشهر استان کرمان زلزله ۳.۹ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید که رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کیانشهر، ۲۲ کیلومتری کوهبنان و ۳۲ کیلومتری راور این استان گزارش شد.

جم استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری جم، ۲۸ کیلومتری بندر کنگان و ۳۲ کیلومتری بنک این استان گزارش شد. زلزله ۲.۷ از دیگر رخداد‌های لرزه‌ای این منطقه بوده است.

در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۷ و در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۷ و ۲.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • وقوع زمین‌لرزه ۶.۹ ریشتر در جنوب ژاپن+ فیلم
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند