Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس شوراي شهر تهران، ري و تجريش گفت: حدود 120 سوله‌ مديريت بحران بايد براي شهر تهران ساخته شود که در حال حاضر نيز 105 سوله ساخته شده است، اما اين تعداد فقط براي حجم کشته و زخمي در حد 300 هزار نفر است.
به گزارش سرويس حوادث جام نيـوز، محسن هاشمي، رئيس شوراي شهر تهران در رابطه با زلزله 5.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 ريشتري شامگاه چهارشنبه بيان داشت: ستاد مديريت بحران در مجموعه شهرداري تشکيل شد و در اين ستاد 86 ارگان و کارگروه حضور دارند؛ ارگان‌هاي اصلي 16 تا 20 مجموعه‌اند که هر کدام آنها زيرمجموعه هايي دارند. همه موارد در اين ستاد بررسي شد و خوشبختانه اينطور به نظر مي آيد که در بعد مطالعات پيشگيري و همچنين مقابله بعد از زلزله مشکلي از نظر مصوبات و قوانين نداريم و دقيقا مي‌دانيم که بايد چه کاري انجام دهيم يعني براي حل مشکلات در بافتهاي فرسوده و سازه‌هاي ناپايدار و مجموعه‌هاي کوچه‌هاي نفوذناپذير مصوبات و قوانيني تعريف شده و راهکارهايي نيز داده شده است و مصوبات قانوني آن نيز موجود است.
وي با اشاره به شبکه آب تهران و وضعيت آن در زمان وقوع زلزله گفت: در شبکه آب تهران مشخص است که قبل و بعد از زلزله بايد چه کارهايي انجام شود. شبکه آب تهران وقتي زلزله بالاي هفت ريشتري بيايد دچار مشکل مي‌شود حتي آب مي‌تواند آلوده شود با توجه به اينکه لوله با انشعاب‌هاي بالا آب را در تهران منتقل مي‌کنند امکان دارد سيل موقت نيز ايجاد شود، چرا که حجم آب زياد است اما قطعا به يک شبکه موازي به عنوان يک شبکه کمکي براي زلزله نياز داريم که به وسيله مخازن صد مترمکعبي مجهز به دريچه لرزه‌اي که در زمان زمين لرزه سريعا بسته شوند و آب را سالم نگه دارند.
وي افزود: يعني زماني که زلزله آمد به وسيله اين شبکه بتوان آب سالم را در هر محله‌اي در اختيار مردم قرار داد اگر بخواهند اين کار را با دقت انجام دهند بايد تمامي سيصد و خرده‌اي محله تهران را مجهز به اين مخازن کرد پس به اين تعداد مخزن نيز نياز داريم و اگر امکان آن نبود اين کار را ناحيه‌اي انجام دهيم. حدود 124 ناحيه وجود دارد که مي‌توان اين برنامه را در آن پياده کرد. اين پيشگيري‌ها در حوزه برق نيز وجود دارد، حتي اين پيشگيري در رابطه با شبکه‌هاي گاز وجود دارد مخصوصا در نقاطي که گاز با حجم وسيع وارد شبکه مي‌شود لازم است دريچه‌هايي با لوله‌هايي که در زمان زلزله بسته مي‌شوند تعبيه شود. همه اين موارد ابلاغ شده است علاوه بر اين در رابطه با توزيع سوخت براي مدارس آموزش و پرورش که ممکن است در زلزله خسارت پيدا کنند اطلاعات وجود دارد، حتي وزارت بهداشت و درمان نيز کاملا مطلع است که تا چه اندازه بيمارستان‌ها از لحاظ پايداري دچار مشکل هستند و بايد آن را مقاوم‌سازي کنند و اطلاع دارد که بعد از زلزله به چه مقدار بيمارستان صحرائي نياز است.
هاشمي در ادامه گفت: شهرداري تهران نيز مطلع است که بايد در حدود 120 ناحيه تهران سوله‌هايي را ايجاد کند در حال حاضر نيز 105 سوله بحران ايجاد شده است و در اين سوله‌هاي بحران علاوه بر امکانات براي مبارزه با پيامدهاي بعد از زلزله امکاناتي مثل چادر، دستشويي صحرايي و دوش صحرايي نيز وجود دارد و همه ابزار آلات براي کمک رساني پزشکي نيز وجود دارد.
وي افزود: در بازديدهايي که از سوله‌هاي بحران داشتم متوجه شدم که آنها مانور زلزله را انجام دادند در هر سوله بحران 30 تا 40 نفر به صورت داوطلبانه کار مي‌کنند و همه اين افراد در سوله‌ها مستقر شده بودند اما اين را هم مدنظر قرار دهيد که حدود 120 سوله‌ بايد براي شهر تهران ساخته شود که در حال حاضر نيز 105 سوله ساخته شده است، اما اين تعداد فقط براي حجم کشته و زخمي در حد 300 هزار نفر است.
هاشمي در ادامه گفت:‌ اگر يک زلزله هفت يا هشت ريشتري در تهران اتفاق بيفتد کشته‌ و زخمي‌ها به مرز يک تا دو ميليون مي‌رسد. فرآيند مربوط به يک زلزله خطرناک در وزارت کشور و شهرداري تهران مورد بررسي قرار گرفته است اما در رابطه با آن هزينه‌اي نشده است. مثلا در يک زلزله خطرناک که کشته‌هاي بالا دارد بايد 31 استان تعيين شوند به هر استان زميني داده شود تا سکوهايي را براي احداث چادر تعبيه کنند و امکانات را از قبل فراهم کنند تا بتوانند به بخشي از تهران خدمات دهند که متاسفانه هيچ يک از اين کارها انجام نشده است بنابراين قوانين و مصوبات در اين خصوص وجود دارد اما روند اجرايي شدن آن بسيار کند است و هنوز جاي کار دارد.
رئيس شوراي شهر تهران، ري و تجريش با اشاره به جلسه‌اي که با رئيس مجلس شوراي اسلامي داشته‌اند، بيان داشت: به همراه شهردار و رئيس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران موارد فوق را مطرح کرده‌ايم و از آنها درخواست کرديم که ليست موارد مورد نياز براي پيشگيري از بروز مشکلات پس از زلزله تهران بايد در حد سران سه قوه مطرح شود و حتي اگر شده کمک از مقام معظم رهبري براي تعيين اعتبارات گرفته شود تا اين مصوبات، قوانين و آيين‌نامه‌ها اجرايي شود و سرعت اجراي آن بالا برود.
هاشمي در ادامه گفت: زماني که زلزله اتفاق افتاد در خانه خواب بودم و با وقوع زلزله از خواب بيدار شدم و به همراه فرزند و همسرم به يک اتاق امن رفتيم اما از خانه خارج نشديم.
وي افزود: خيلي‌ها از خانه خارج شدند البته آنها پس از زلزله آرامش داشتند به غير از افراط در سوخت‌گيري که باعث افزايش مصرف بيش از 60 درصدي شد مشکل ديگري وجود نداشت که البته وزارت نفت نيز در اين خصوص عملکرد مناسبي داشت البته اگر زلزله قوي‌تر بود راه‌ها بسته مي‌شد و کسي نمي‌توانست خودش را به پمپ‌بنزين‌ها هم برساند در هر صورت مردم آرامش خود را حفظ کردند و بسيار واکنش خوبي داشتند و ستاد بحران نيز سريعا مستقر شد و طي 40 دقيقا هم ستاد بحران کشور و هم ستاد بحران شهرداري فعال شدند.
رئيس شوراي شهر تهران گفت: بحث‌هايي وجود داشت در رابطه با اين زلزله که چگونه بايد اطلاع‌رساني صورت گيرد آيا احتياج است مردم آگاهي کامل داشته باشند يا خير اما تصميم‌گيري شد که با مردم شفاف برخورد شود و مسائل به سرعت منتقل شود تا تنش در جامعه ايجاد نشود و اين اتفاق هم افتاد و صدا و سيما و ديگر رسانه‌هاي رسمي کشور به همراه پليس و 86 ارگان پاي کار بودند و مشکلي وجود نداشت.
وي گفت: بايد خدا را شکر کنيم که زلزله نه آنقدر بزرگ بود که خسارت ايجاد کند و نه آ‌نقدر کوچک بود که کسي متوجه آن نشود اين تذکر ويژه‌اي از طرف مادر زمين بود و بايد اين موضوع را به فال نيک گرفت چرا که با کمترين ميزان خسارت تذکر خداوندي را دريافت کرده‌ايم و بايد از اين لحاظ خدا را شکر کنيم.
ايلنا

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۸۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویری دیده نشده از ۱۶ سالگی آیت‌الله هاشمی در کنار دوستانش

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تصویری دیده نشده از ۱۶ سالگی آیت‌الله هاشمی در کنار دوستانش
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن (فیلم)
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • فیلم/ وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند