Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@22:28:08 GMT

آیا کاری غیر از تسلیت گفتن از ما بر می‌آید؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۰۹۱۷۵

آیا کاری غیر از تسلیت گفتن از ما بر می‌آید؟

با توجه به اینکه ایران، کشوری زلزله‌خیز است باید به قبل از زلزله اهمیت بیشتری دهیم تا پس از آن. اما متاسفانه قسمت قبل از زلزله را به حال خود رها کرده‌ و به آن بی توجه هستیم.

قدس آنلاین-  با توجه به اینکه ایران، کشوری زلزله‌خیز است باید به قبل از زلزله اهمیت بیشتری دهیم تا پس از آن. اما متاسفانه قسمت قبل از زلزله را به حال خود رها کرده‌ و به آن بی توجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالیکه باید هر لحظه برای زلزله آماده باشیم. این در حالی است که کشورهای زلزله‌خیز مانند ژاپن و نیوزلند اینطور عمل نمی‌کنند. آن ها به صورت متناوب و مستمر مانورهای آمادگی و امداد زلزله برگزار کرده و بعنوان یک واقعیت پذیرفته‌اند که زلزله خود را با آن ها هماهنگ نمی‌کند، پس آن ها باید خود را با زلزله هماهنگ کنند. زلزله یک پدیده زمین شناختی بوده و همیشه ممکن است اتفاق بیفتد.

هنوز زلزله خیز بودن ایران در دستور کارهای ملی کشور قرار نگرفته است. مهمترین سازمان اداری باید سازمان مدیریت بحران و فعال در تمام سطوح ملی، منطقه‌ای و حتی محله‌ای باشد، زیرا مردم محلات و روستاهای کوچک از آن بیشترین صدمه می‌بینند، در حالیکه در عمل اینطور نیست. مهندسان، پیمانکاران ساختمانی و وزارت راه و شهرسازی نیز در بروز این خسارات مقصر هستند. مسئولان این حوزه‌ها باید بر استانداردهای ساختمانی نظارت بیشتری داشته باشند تا شاهد ساخت و بهره‌وری از ساختمان‌های ضعیف نباشیم.

با وجود آن که در کشور زلزله خیزی زندگی می‌کنیم و از خطرات زندگی در کنار گسل‌های فراوان آگاه هستیم، اما متاسفانه از انبوه زلزله‌هایی که در کشور آمده و تعداد زیادی از هموطنان را کشته و مصدوم کرده درس نمی‌گیریم. باید راهکاری بیاندیشیم تا مدام از ایمن نبودن ساختمان‌ها ضربه نخوریم. باید از زلزله بم درس‌های لازم را می‌گرفتیم یا قبل‌تر از آن زلزله رودبار یا حتی قبل‌تر از آن زلزله طبس. اما ظاهراً فقط چند روز همه بحث این زلزله را دنبال کرده و بعد هم مانند خیلی از امور مهم دیگر نظیر تعداد وحشتناک کشته و مصدوم شدهگان تصادفات رانندگی به فراموشی سپرده شده و جریان عادی امور و موضوعات پیش پا افتاده در صدر مسائل قرار می‌گیرد. رفتاری که اصلاً مناسب نیست و نشان می‌دهد که در این زمینه اشکال بنیادی داشته و مسامحه کار هستیم.

مسئولان باید در نظر داشته باشند که کشور ما در این خصوص بسیار ضربه‌پذیر است و ساختمان‌های زیادی خصوصاً در مناطق روستایی فرسوده و آسیب‌پذیر هستند. علاوه بر آن هنوز نقش‌ سازمان‌هایی مانند هلال احمر برای ما روشن نیست چرا که بیشتر آنها سنگین، لخت و کند حرکت می‌کنند.

شک نداریم که مردم در این مواقع به کمک هم شتافته و به هم یاری می‌رسانند اما از مسئولان و دولتمردان انتظار می‌رود که به فکر مردم و آینده آن ها باشند. منابع مالی که باید برای مقاوم‌سازی و یا نوسازی ساختمان‌ها هزینه شود عموماً خرج پروژه‌های غیر ضروری و بدون تناسبی می‌شود که در معامله میان سیاست‌مداران ملی و محلی تعیین می‌شوند. باید قبول کنیم که در این مورد بسیار ضعیف عمل کرده و ضعف داریم. منتظر هستیم تا دولت برنامه جدی در این زمینه پیش بگیرد و از مردم هم می‌خواهیم به جای تعریف و تمجیدهای بیهوده از دولتمردان، بحث کارها و اقدامات انجام شده آن ها در مدیریت زلزله و ارتقای توان مردم در برابر زلزله را مطالبه کنند.

پس از زلزله تا کنون عکس‌ها و فیلم های مناطق زلزله غرب کشور زده نشان می‌دهد بسیاری از بناهای نوساز، خصوصاً ساختمان‌های مسکن مهر هم ریخته و نابود شده‌اند. پس دانش مهندس محاسب و سازنده و نظارت سازمان‌های پرخرج شهرداری و دهیاری کجا بوده است؟ به جای کار جدی هر روز برای یک حرفه نه چندان حرفه‌ای روز تعیین کرده و مرتب برای دانش‌ها و تخصص‌های مختلف که نقش چندانی در توسعه آن ها نداشته‌ایم، پدر پیدا می‌کنیم. اما باید به خودمان بیاییم. واقعیت این است که نه آموزش دیده‌ایم و نه کاری از دستمان بر می‌آید. فقط می‌توانیم تسلیت بگوییم و بعد هم که یادمان می‌رود. همانطور که زلزله‌های قبل را فراموش کردیم، اما بدانیم که روزی نوبت خود ما هم خواهد شد.

*رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۹۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، متن پیام تسلیت آیت الله اعرافی بدین شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون

درگذشت بانوی ماجده و پارسا حاجیه خانم حائری(ره) موجب تأسف گردید.

ضمن ابراز همدردی فقدان آن بانوی گرامی را به خاندان مکرم مصاب و بیوت بلند پایه مرحوم آیت الله العظمی حائری (قدس سره) و حضرت امام خمینی (اعلی اله المقامه) تسلیت عرض نموده، از خداوند غفور ودود برای ایشان، والد معظم و فقیدشان حضرت آیت الله شیخ مرتضی حائری(قدس سره) و همسر شهید ارجمندشان حضرت آیت الله حاج سید مصطفی خمینی(ره) علو درجات و وصول به مقام رضوان الهی و برای بازماندگان، بهروزی, عزت و پاداش نیک الهی را مسئلت می نمایم.

علیرضا اعرافی
مدیر حوزه‌های علمیه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قالیباف درگذشت آیت‌الله نجفی تهرانی را تسلیت گفت
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • تسلیت رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی
  • تسلیت حسین علایی در پی درگذشت همسر شهید آیت الله مصطفی خمینی
  • پیام تسلیت مخبر درپی درگذشت مادر شهید دستوری رزاز
  • پیام تسلیت آیت الله نریمانی در پی درگذشت ماموستا ملااحمد فخری
  • پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی